divendres, 12 de juny del 2009

Presentació del camp de treball


El desenvolupament de Miravet com a poble va nàixer al Cap de la Vila i aquesta té un segell propi inconfusible, és l’ànima de Miravet, terres de Templers, masovers, ceramistes i guerrillers.

Donat a la importància dels fets històrics i a les conseqüències patides en la morfologia del nucli antic de Miravet, (el poble va quedar en un estat quasi de runa total després de la passada de tropes a causa de la famosa batalla de l’Ebre que va marcar el final de la Guerra Civil Espanyola), l’Ajuntament de Miravet ha estat treballant durant els últims anys en la recuperació del Cap de la Vila de Miravet (Nucli històric) dotant-lo dels serveis bàsics (aigua, clavegueram, enllumenat i altres).

Aquest és el pas previ, juntament amb la musealització de les restes trobades i fonts de documentació de la vida dels guerrillers i Miravetans a la Vila abans, durant i després de la guerra civil i concretament, la Batalla de l’Ebre, que ha de portar a copsar l’essència del què ha estat i significat el Cap de la Vila en la història de Miravet i a la recuperació de la memòria històrica de la mateixa.

Els participants s'implicaran de manera directa i activa en la recuperació d’una part de la memòria històrica i democràtica d’un poble que va patir molt en la guerra civil espanyola. També es buscarà crear sinèrgies amb els Miravetans, per tal que aquests puguin participar en el camp de treball, interactuant amb els participants per recuperar i mantenir part de la història, que va quedar amagada sota la runa, juntament amb tants objectes i records.


Inici i final de l'activitat

Benvinguda: 12 de juliol, a les 15h. Davant de l'ajuntament de Miravet

Cloenda: 25 de juliol, a les 11h. Davant de l'ajuntament de Miravet


On dormim?

Alberg de Joventut de Miravet

13 comentaris:

  1. Hola soc la mare de la Marta Campos. Desitjo que el primer dia hagi estat positiu, que hagis treballat molt, molt i molt (cosa que no has fet durant aquest curs passat !!!) i que hagis fet molts amics. Valora les petites coses del dia a dia perque aquestes són les que et faran ser feliç. Eh!!T´estimo moltissim però aquest 15 dies podré repirar (cosa que no m´has deixat fer durant tot ´l´any!!) je,je,je,je, muuuuuuuuuuuuuua!!

    ResponElimina
  2. Hola nois i noies!
    Sóc la mare del Marc. Espero que estigueu tots bé, malgrat la calor i les mosques:-).
    Esperem notícies vostres , els del camp de treball de Cava ja han comentat!
    Ànims i fins aviat!!

    ResponElimina
  3. Hola a tothom!
    Ja tinc ganes de saber com us prova. Com va la feina, la convivència, el menjar, la calor...
    Aviam si publiqueu alguna notícia.
    Petons, Miranda i Carla, i fins aviat.
    ia

    ResponElimina
  4. Ei, gent! Què tal aquests nois/noies tan treballadors? Ja heu fet amics/amigues? Aprofiteu aquests dies per passar-ho bé i per aprendre també. A veure si es publiquen ja fotos i comentaris dels participants, que ja us trobem a faltar (o no). Petonassos per la Paula i la Marta des de Caldes. Lurdes i Xavi.

    ResponElimina
  5. Hola, tothom!
    M'agradaria saber una mica com us prova.
    Aviam si publiqueu alguna notícia.
    Petons, Miranda i Carla.
    ia

    ResponElimina
  6. Camp de treball de Miravet15 de juliol del 2009, a les 2:02

    Hola pares i mares!

    Us escrivim unes línies explicant-vos que tot va molt bé. Ahir vam començar el treball tècnic del camp de treball! Estem deixant al descobert unes antigues runes de tres cases que van quedar destrossades durant la guerra civil. Hi ha molta feina, però nosaltres estem molt motivats, ja que mentre cavem ens trobem fragments de metralla, ceràmica antiga, monedes de l'època, entre d'altres objectes.

    També hem de dir-vos que estem molt cansats!!! Tot i així dormim ben poquet!!!

    Esperem que vosaltres estigueu molt bé! Properament penjarem fotografies del camp!!!

    Un petó per tots vosaltres!

    ResponElimina
  7. Hola pares i mares!

    Us escrivim unes línies per explicar-vos que tot va molt bé. Ahir vam començar el treball tècnic del camp de treball! Estem deixant al descobert unes runes de tres cases que van ser bombardejades durant la guerra civil. És una feina que ens motiva molt perquè mentre anem baixant el nivell de la sorra, ens trobem amb fragments de metralla, antigues monedes i ceràmiques entre d'altres objectes curiosos de l'època.

    Estem molt cansats, perquè dormim molt poquet, però molt contents d'haver vingut perquè és una experiència molt divertida! Estem coneixent a molta gent nova i això ens encanta!

    Bé, ens anem despedint. No patiu, properament penjarem fotos del camp!

    Un petó molt gran des de Miravet!!!

    ResponElimina
  8. Que interessant tot això que feu i que ens expliqueu. Només llegint el que heu trobat se m´ha posat la pell de gallina! Jo l´any que ve m´apunto!proposo fer camps de treballs per adults. Quina sort que tenen els Miravetants de tenir aquest grup de treball!
    Us desitjo aprengueu moltes coses que van passar en aquest poble que va patir tant durant la Guerra Civil, que disfruteu moltissim, i que aprofiteu per fer molts amics i amigues !Segur que serà per tots vosaltres una experiencia super enriquidora que mai oblidareu (i noslatres els pares i mares TAMPOC!) Un petò a tots aquests que esteu al camp! Neus- mare de la Marta Campos

    ResponElimina
  9. Hola a tothom i specialment a Miku (mikel), així que dormir, dormiu poket? ja està bé ke després us acostumeu a dormir massa...hehe.
    Desitjo que tots stigueu disfrutant i treballant i MENJANT MOOOLTTT (HEHE).
    Fins aviat.
    Molts petonooots.
    Mònica.

    ResponElimina
  10. Hola a tothom; hola Mikel, avui és divendres i voldria desitjar-vos un molt bon cap de setmana.
    Em sembla que dissabte, si no estic errada, feu una sortida. Vigileu amb els llops....i les guineus... que es menjen els nens, i les nenes...
    Aprofiteu...i divertiu-vos MOLT.
    Ptns.
    Mònica.

    ResponElimina
  11. aquest cap de setmana hem anat a serra de cavalls, vam fer bibac i ens ho vam passar molt be, si estava be per què no feia calor, ara ja acabat el cap de setmana i tornem a començar a treballar. Recors des de Miravet i fins el proper dia que escrivim o sinó dissabte a les 11 h.

    Bon dia a tots!!! Petons!!!

    ResponElimina
  12. HOLA A TOTHOM! HOLA MIKU (MIKEL);
    Com va tot?, i sobre tot com va la descoberta a tots els nivells?
    Jo us haig de dir i molt espressament amb en Miquel, que estic molt,molt,enfadada, doncs va ser el meu aniversari i ni te'n vas recordar (hehehehehe) (:(broma). Per cert gràcies pel regal, avui l'estreno.
    ES TOT BROMA EH?.
    Ara seriosament.. que passeu una molt bona setmana i aprofiteu totes les hores.
    Records pels monitors.
    Ptns.
    Mònica.

    ResponElimina
  13. ei soc un del camp de treball anterior de miravet i ma agradat molt ke tambe aguesiu posat una estelada a la mateixa habitacio que nosaltres. MIRIAM NO TI CANSIS!!
    Rafel

    ResponElimina

Aquest blog té la finalitat de donar a conèixer la tanda, tant prèviament com en el seu dia a dia. Participa i deixa els teus comentaris! Recorda signar el missatge amb el teu nom!